Méhnyakrák lelet - mit jelenthet?

A nőgyógyászomtól nem kaptam számomra kielégítő választ a leleteimről.Siettében csak annyit mondott, hogy a legrosszabbak közül a legjobb és, hogy gyógyszeres kezelést kell kapnom. Ezért szeretném, ha valaki kifejtené a diagnózis alapján azt, hogy mivel is állok szemben. A vizsgálataim alapján találtak: ASC-US, AGC-NOS lap- és mirigyhámsejteket valamit gyulladást. 23 éves vagyok

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza cytológia témában

A leírt vizsgálat a cytológiai lelet eredménye.

ASC-US

Nem tipikus sejtelváltozásokat mutató kenet, lehet gyulladás vagy kezdeti rákelőtti állapot. HPV-teszt javasolt lobellenes kezelés után. Méhnyakrák szempontjából alacsony rizikójú elváltozás.

AGC-NOS - bizonytalanul megítélhetõ kóros mirigyhámsejtek.

Az előbbinél ASC-US gyulladás ellenes kezelés után HPV vizsgálat és cytológia ismétlése 3-6 hó múlva szükséges.

Az utóbbi AGC-NOS esetén szövettani vizsgálat mérlegelendő.

Kérdés: 2015. március 07., 13:18; Megválaszolva: 2015. március 08., 22:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...