Menstruációs problémáimat mi okozhatja?

Tisztelt Doktor Úr! 2013. novemberében kezdtem el szedni a Symicia-t, akkor voltam vizsgálaton is. Ahogy elkezdtem szedni, 3hétig tartott a menstruáció (de nem erősen) Előtte kb 1héttel esemény utáni tablettát (Rigesoft) kellett bevennem, így gondoltam az borította fel... Ezután minden normális volt, egészen 2014.áprilisáig, amikor épp csak pecsételő vérzésem volt, majd ismét minden rendben ment 2014.novemberig, amikor ismét csak pecsételő vérzés volt. 2014. decemberében voltam utoljára vizsgálaton, minden rendben volt. És most március 2án kellett volna megjönnie, 2napig barnás pecsételés volt, a mai naptól viszont minimális vérzés is jelentkezett... A gyógyszert rendszeresen szedem, mellette nem szedek semmit, beteg sem voltam. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Menstruációs problémák témában

Tisztelt Hölgyem!

A fogamzásgátló tabletta hormon összetevői/ oestrogen, progesteron hormonok egy tablettába összegyurva/ miatt vékonyabb méhnyálkahártya épül fel a méhben.

Amit Ön leirt, nagyon jellemző: keltheti rendes menstruáció képét is, de az 1-2 napig tartó, kevés pecsétlő vérzés is beleillik a képbe. A fontos az, hogy Ön az 1 hét szünet alatt is védett, mert a vérben megvan a megfelelő hormonszint! A rendszeres, azonos idejü szedés nagyon fontoser.

Ha tabletta szedés alatt is tartósan van vérzés, un. "közti vérzés", akkor kell gondolkodni a gyógyszer megváltoztatásán. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. március 04., 20:40; Megválaszolva: 2015. március 04., 21:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?