Menstruáció késése

Jó napot! 17 éves vagyok, és a menstruációm késik. Általában 1 hónapot hagy ki, fogalmam sincs miért. Ez normális ebben a korban? Mikor késik nagyon rosszul leszek szédülök, hányingerem van, és nem tudok mozdulni az ágyból. Nemi életem van, de védekezés is meg van. Az talán befolyásolhatja a késést hogy némi életét élek? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menses zavar témában

kedves Kérdező! A nemi élet a hormonális háttér folyamatokat közvetlenül nem befolyásolja. Lehet az ön életkorában pontatlanság és esetleg lehet kapcsolat a közérzettel, bár ha egy hónapot is késik, feltételezem, hogy nem egy hónapon át van szédülése és hányingere olyankor. Két dolgot tehetne: vagy pontosan utána kéne járni a hormonális rossz működés okának, és vérvétellel hormontükör vizsgálat választ adna arra, hogy a ciklusban szerepet játszó 5-6 hormon az adott vérvétel idején hogy áll, vagy hiányzik. A másik átmeneti lehetőség, a saját pontatlan rendszere átmeneti kikapcsolása bármely hormonális korszerű fogamzásgátlóval, és pontos művi ciklus képzése így, mely feltehetőleg panaszmentes lenne.

Kérdés: 2015. március 04., 13:43; Megválaszolva: 2015. március 08., 19:13
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...