Normális-e

Jo napot kivanok. Egy fontos kerdessel jovok onhoz. A baratnomnel, normalis korulmenyek kozott a menstruacionak vasarnap, az az 4 nap mulva kellene jelentkeznie, azonban vasarnap este/ hetfo reggel ota (tehat szinte egy hettel hamarabb) , meg ma is (csutortok) tarto, a menstruaciohoz hasonlo jellegu, vorosses barnas verzest tapasztal, mely kis merteku, de minden nap jelentkezik ez a kismennyiseg. Amit fontos tudni, h nem kiseri a megszokott hasi fajdalom es gorcs, enyhen erzekenyek a mellei, szombaton voltunk eloszor egyutt, mindketten szuzek voltunk, hasznaltunk gumiovszert, viszont meg az ejaculacio elott befejeztuk az egyuttlet ezen formajat a biztonsag fokozasa vegett. Amit meg fontosnak tartok, h ezt az egyuttletet egy masfel hetes vizsgaidoszak elozte meg, ami nagyon stresszes volt a baratnom szamara, lehetseges egy enyhe felfazas jelenlete is, es a mandulai is elegge csunyan bevannak gyulladva. A kerdesem az, h mi allhat ezen korai verzes, esetleg korai es nem szokvanyos menstruacio mogott? Valoban a menzesz jott hamarabb, es ilyen hosszabb lefolyassal, az eddig jott vermennyiseg sokkal kevesebb, mint egy altlagos menstruacional.En orvostanhallgato vagyok, ezert is kerdeztem en. Eseteg egy hormonalis problema, ami miatt a mehnyalkahartya hamarabb levalt, esetleg a felszabadulo oxitocinnak - mehkontrakcionak is szerepe lehet ebben, amely a sexualis egyuttlet alatt felszabadult? Elore is koszonom a valaszat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Az első együttlét, a szüzesség okozhat ilyen jellegű vérzést.

A stressz szintén lehet oka a vérzési rendellenességnek.

A gyulladás esetén is előfordul színes folyás, vérezgetés.

Tényleges okot szakorvosi vizsgálattal lehetséges mondani.

Kérdés: 2015. február 26., 10:47; Megválaszolva: 2015. február 26., 23:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?