Fennáll a védettség?

Üdvözlöm Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a terhességgel szembeni védettség fennáll-e az esetemben? Január elején kezdtem el fogamzásgátlót szedni (elizette) , azonban az utolsó előtti szemet 12 óránál később vettem be. A tájékoztató szerint a védettség megmarad, ha nem tartok ilyenkor szünetet, hanem folytatom a tabletta szedését a következő levéllel, ám menstruációszerű vérzés jelentkezhet. 5 napra rá voltam együtt a párommal, egyéb védekezés nélkül, hittem a tájékoztatónak, hogy védett vagyok ugyanúgy. Ezután jelentkezett is a menstruációszerű vérzés február 2. hetében, azonban még most is tart. Nem sok, sötétbarna, apró "nyálkadarabokkal". Azóta még egyszer - mikor nem barnáztam - voltam együtt a párommal, utána viszont megint jelentkezett ez a kis vérezgetés, ez tart azóta kis. A mellem - remélem a fogamzásgátlótól, mert a szedés 2. hetétől, amikor még egyáltalán nem volt szex - nőtt, kicsit érzékeny lett. Mit gondol? Ugye nem lehet ez terhesség? Azt az egy "késést" kivéve gyakorlatilag órára pontosan szedtem/szedem a gyógyszert. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Fogamzásgátlés biztonsága témában

Kedves Kérdező! Fogamzásgálás kezdetén sokszor van apró átvérzés még pontos szedésnél is. Nem lehet a leírtak alapján terhes. Tartsa be a pontos további menetrendet, rendeződni fog a ciklus, mert megszokja a gyógyszer által bevitt, az élettaninál kisebb hormonmennyiséget. Ha ennek ellenére nyugtalan, végezzen el egy vizelet tesztet első reggeli vizeletből.

Kérdés: 2015. február 24., 15:21; Megválaszolva: 2015. február 26., 11:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?