Fogamzásgátló elhagyásával elmúlik a vizesedés?

Kedves Dr.Úr! Az a problémám, hogy már lassan 6 éve szedek fogamzásgátló tablettát (Dienille) és most abba szeretném hagyni, mert észrevettem, hogy vizesedik a lábam. 1 éve járok edzeni, az étkezésemre is odafigyelek, szóval ez nem egyszerű zsír. A tablettát igazság szerint azért kezdtem el szedni, mert iszonyatosan görcsöltem minden menstruáció alatt ami olyan szintig fajult hogy az első 2 napban hánytam is napi 2x a fájdalom miatt és egyik görcsoldó sem használt. Az lenne a kérdésem, hogy ha abba hagyom a szedését akkor a görcsölés ilyen mértékűen fog-e jelentkezni ismét vagy valamivel jobb lesz-e? Illetve hogy a vizesedés visszafordítható folyamat-e még ilyenkor? esetleg milyen más fogamzási lehetőség jöhetne még szóba nálam? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Nőgyógyászat témában

A menstruációs panaszok visszatérése a tabletta elhagyása esetén előre nem mondható meg.Kipróbálást igényel, szükség esetén más készítmény alkalmazása szóba jön.

A vizesedés oka lehet a hormon készítmény, de ez más készítménnyel megoldható.

A tabletta helyet lehet hüvelygyűrűt is alkalmazni.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. február 19., 18:58; Megválaszolva: 2015. február 19., 20:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?