Vérzészavar

Tisztelt Doktor Ur! 49 éves vagyok, tavaly juniusban elvégeztettem a szukséges nogyogyaszati vizsgalatokat (mammografia, nogyogyaszati rakszurés, kismedencei ultrahang vizsgalat, vérvétel) . Mindegyik eredményem tokéletes lett, semmilyen elvaltozast nem lathato. Viszont oktoberben volt egy nagyon eros, darabos menstruaciom, amely 8 napig tartott. Felkerestem a nogyogyaszomat, aki ujabb vérvételre kuldott (eredménye jo) és vérzéscsillapito gyogyszert irt fel. Novemberben és decemberben normalis idoben jelentkezett a menstruaciom a szokasos 5 napig tartott és a mennyisége is a szokasos volt. Januar 22-én kellett volna, hogy megjojjon legkozelebb, de nem jelentkezett, viszont 10-12 nappal késobb 3-4 napon keresztul enyhe, nagyon kis mennyiségu vérzésem volt, fájdalmak nélkul. Utana 10 napig szunetelt, majd ujra megjott, már 9 napja tart, nagyon kis mennyiségu, inkabb csak pecsételo, amelyhez csekély alhasi fajdalom is tarsul. Mivel ez a rendszertelenség eloszor fordul elo, kissé izgatott vagyok. Keressem fel ujra a nogyogyaszomat? Vagy ez normalisnak tekintheto a valtozo korban? Valaszat elore is nagyon koszonom! Rozsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Rendetlen vérzés témában

Kedves Rózsa! Elnézést, de az Önéletkorában a pontos háttér hormon irányítás botladozóbbá válhat. Mindenképpen hüvelyi ultrahangos vizsgálattal tisztázni kell, hogy milyen a méh anatómiája és főleg milyen vastagra nőtt méhnyálkahártya vérzik. Ha túl vastag, néha méhkaparást kíván a szövettani tisztázás érdekében.Ha csak túlburjánzott, a hormon hibát hormontartalmú gyógyszerrel korrigálni lehet.Átmeneti rendszeres ciklikus hormonszedéssel az elfogadható vérzés ritmus is beállítható. De indulóban hüvelyi ultrahang kell!

Kérdés: 2015. február 18., 14:24; Megválaszolva: 2015. február 18., 18:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?