Candida betegség

Kedves Doktor Úr! Sajnos hónapok óta fennálló hüvelyi folyásom van. Többször voltam már ezzel a gonddal nőgyógyásznál, aki mindig krémet, és gyógyszert írt fel, ami pár hétig tartott, és után kezdődött előről minden. Sokat olvastam utána a Candida betegségnek, és több jelét is felfedeztem magamon. Érdeklődnék, hogy érdemes-e patikákban, bioboltokban kapható Candida tesztet készíteni? Vagy inkább vérvétel a megbízhatóbb? Illetve sok helyen írta a diétát, ez mennyire igaz hogy segít? Milyen komoly következményekkel járhat ez a betegség? Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel: Ildikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A candida fertőzés kezelésére létezik szájon át alkalmazható készítmény, ez a leghatékonyabb.

A többi kezelési mód hatékonysága ezt nem éri el.

A Candida albicans a meglehetősen gyakori Candida sarjadzógombák osztályának leggyakoribb faja, egy teljesen ártalmatlan emésztőgomba, mely a legtöbb ember bélrendszerében megtalálható. Az egészséges szervezetben ez a gomba kifejezetten hasznos, ugyanis jótékonyan közrejátszik az emésztési folyamatokban.

Kérdés: 2015. február 10., 20:31; Megválaszolva: 2015. február 10., 22:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma