Genitális Herpesz

Tisztelt Doktor Úr! Ha eddig soha életemben nem volt genitális herpeszem, a 2 gyerek szülésnél nyílván szűrtek is, és most egyszercsak lett, ez azt jelenti hogy eddig nem jött elő, vagy azt jelenti, hogy megcsalt a férjem?! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Herpesz témában

Kedves Kérdező! Genitális herpeszre nincs rutin szűrés. A vírus A vagy B törzsével a magyar felnőtt lakosság 70-80 %-a fertőzött annyiban, hogy a vírus a szervezetbe jutva megbújik valamely perifériás idegrost tokjában és csak akkor jön a felszínre balhézni, ha az immunrendszer valamely okból átmenetileg megroggyan. Tehát bármikor ismétlődhet ugyan ott, ugyan úgy. A vírus az idegtokban gyógyszeresen nem érhető el. De főleg ismételőknél egy nappal előbb égő érzés keletkezik a majdani hólyag helyén 2-3 nap alatt egy vagy többszörös kis fájó, égőhólyagok teteje lefoszlik, fájó piros udvarú fekélyke lesz, majd lassan gyógyulni kezd. Kiválthatja ismétlődését lázas állapot, esetleg a menzesz, van akinél napozás, vagy mint az ajakherpesznél, undor érzt. Tarkán bármi, ami az immunrendszerben átmeneti változást okoz. Nem istencsapása, bármely recept nélkül is kapható vírus ellenes kenőccsel, mint a Telvirán, Zovirax, Hevizos, már kezdő fázisban kenegetve alig bontakozik ki és gyorsabban gyógyul. Csak hólyag és fekélyke fázisban fertőzhet, ha a partner éppen olyan rossz immunkorszakban van.

Kérdés: 2015. február 05., 15:49; Megválaszolva: 2015. február 06., 15:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma