Barna menstruáció, köztes folyás

Tisztelt Doktor Úr! Egy éve írta fel nekem a nőgyógyász a Legravan (0, 15 mg levonorgestrel+0, 3 mg etinilestradiol) tablettát fogamzásgátlás céljából. Minden gond nélkül hozzászokott a szervezetem. Az utóbbi pár hónapban azonban a menstruációm teljesen barna és darabos, nyúlványos, kevés mennyiségű. Ebben a hónapban a tabletta szedésének 2. hetében majdnem a menstruációval megegyező barnás folyás jelentkezett, ami azóta is tart (még 2 tablettám van) . Néha nagyon enyhe menstruációs görcsöket is érzek. A gyógyszert pontosan szedem, nem hánytam ki soha, nem ment a hasam, és más készítményeket sem szedek. A kérdésem az, hogy gond-e a megváltozott színű menzesz, illetve ez mit jelenthet? Ha következő hónapban nem fordulna elő köztes vérzés, akkor is menjek orvoshoz? A tablettaszedés milyen fázisában érdemes kivizsgálásra menni? Előre is nagyon köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Tablettaközti vérzészavar témában

Kedves Kérdező! A korszerű fogamzásgátlók alacsony napi hormontartalma gyakran okoz hasonló tüneteket, bár a fogamzásgátló hatás tökéletes ettől.Várjon még egy ciklust, és ha a tünet ismétlődik, váltson át magasabb tüszőhormon tartalmú tablettára. Orvosa tudni fogja, melyek közül válasszanak.

Kérdés: 2015. február 05., 11:02; Megválaszolva: 2015. február 06., 14:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam