El lehet-e kerülni ezzel a módszerrel a nem kívánt terhességet?

Kedves Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben ha a menstruáció ideje alatt, esetleg egy kicsit előtte, illetve utána közösülünk a barátommal, megszakításos módszerrel akkor mennyi esélye lehet a teherbeesésnek? Azzal tisztában vagyok, hogy peteérés körüli napokon a legnagyobb az esély, főleg előtte, de olvastam az interneten rémhíreket, hogy sokak így estek teherbe (menstruáció alatt) , bár azt nem tudom, hogy ejakuláció bekövetkezett-e az esetükben. A teherbeesést általában azzal magyarázták, hogy több peteérés történt a ciklusukban. Több mint 9 éve menstruálok, de eddig mindig rendszeres volt, viszonylag időben jött, néha feszül előtte a mellem, néha nem, néha 28 napra jön, néha pedig 31, illetve az időtartam is néha olyan hogy 4.napon alig jön valami, de volt már hogy az erősebb napok után barnás pecsételés volt kb.a 8.napig de szerintem ez rendszeresnek mondható. A peteérést mindig megérzem, görcsöl a hasam, hirtelen sok folyadék távozik a hüvelyemből, előfordult a pecsételés is már. Ettől a naptól fogva pedig a 14.napra bekövetkezik a vérzés. Ezen ismeretek alapján én biztonságosnak mondanám ezt a módszert, Önnek mi a véleménye? Az én helyzetemben előfordulhat spontán peteérés? Sokáig felelőtlenségnek tartottam a megszakításos módszert, de mióta megismertem a testemet jobban, és utána olvastam a dolognak, rájöttem, hogy ezeken a napokon talán mégsem az. Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel Kincses Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza ovulációs bizonytalanság témában

Kedves Krisztina! A módszert a fél világ, (főleg primitívebb népek) használják, de az Ön esetében minek? Valószínű, hogy az Ön által is ismert biológiai okok miatt nem lett terhes. De tessék korszerű hormonális fogamzásgátlást indítani ás nem szorongva számolgatni. A nyuszi az az élőlény, aki csak abban a percben ovulál, ha a fiúnyuszi ráugrik. Szerencsére a hölgyeknél nem így van.

Kérdés: 2015. január 20., 19:51; Megválaszolva: 2015. január 21., 14:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma