Alhasi fájdalom, méhgyulladás

Tisztelt Doktor úr! A problémám a következő. Tavaly júniusban volt egy P3-as citológiai eredményem, melyre semmilyen gyógyszert nem kaptam, viszont a féléves kontrollon már jobb, P2-es lett az eredményem. A papíromon még fel volt tűntetve, hogy reaktív elváltozás, de semmilyen jel nem utal rosszindulatú elváltozásokra. Még novemberben voltam vérvételen, amelynek eredménye rendben volt, de vasat írtak fel. Decemberben, alhasi fájdalmak miatt elmentem újra orvoshoz (egy másikhoz) , aki akkor méhgyulladást állapított meg és antibiotikumot, 2*1 Tarividet írt fel, melyet 5 napig szedtem. Nem hagyott nyugodni a dolog, így felkerestem még egy másik orvost, aki ultrahangot végzett, nagyon alapos vizsgálattal és mondta, hogy aggodalomra semmi ok, teljesen egészséges vagyok. Viszont továbbra is van alhasi fájdalmam, mely a menstruációs ciklus 12. napján kezdődött. Ezt is jeleztem az orvosnak, valamint, a menstruációm alatt, számomra soknak tűnő, alvadt vérrögök távoznak. Sem miómát, sem mást nem mutatott ki az ultrahang. Kérdéseim a következők lennének, milyen vizsgálatokkal deríthető ki ezek oka, hova forduljak. Mennyire kell emiatt aggódni? Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza Nőgyógyászat témában

Az alhasi fájdalom oka a leírtak alapján lehet gyulladás és hormonális ok is, a szervi okot gyakorlatilag kizárták.

A gyulladás vizsgálatára szakvizsgálat és labor vizsgálat végzendő. A hormonális ok vizsgálatára laborvizsgálat szintén végezhető.

Ezek eredményének birtokában határozható meg a szükséges kezelési mód.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2015. január 18., 17:57; Megválaszolva: 2015. január 18., 18:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam