Szükséges-e esemény utáni tabletta alkalmazása?

Tisztelt Doktor úr! Egy elég kínos kérdéssel fordulok önhöz. A tegnapi nap folyamán együtt voltam a barátommal, de ún. "pettingen" kívül nem történt más. Mindig használunk óvszert, de tegnap elszakadt, miközben a nemi szerve a hüvelybemenetnél volt egy rövidebb ideig. Tudom, nem történt behatolás, de félek, hogy az előváladékban előfordulható spermiumok bejuthattak a hüvelybe ill. a méhbe. A legutóbbi menstruációm január 4-től 8.-ig tartott, a fent említett eset pedig a ciklus 8.napján (nálam általában 30-34 napos egy ciklus) Ezek alapján van-e esély megtermékenyítésre? A nem kívánt terhesség elkerülése érdekében írassak-e fel esemény utáni tablettát? Ezt csak nőgyógyász írhatja fel, vagy a háziorvostól is kaphatok rá receptet? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza Eseménytabletta szükségessége témában

Kedves Kérdező! Ha nem volt hüvelyi behatolás és ejakuláció sem a bejáratnál, nem tartom szükségesnek, hogy eseménytablettával beleavatkozzunk hormonlökés szintjén a normális ciklusába. Ne szorongja végig a vérzésig a hátralévő időt, mert az önmaga okozhat némi késedelmet akár. Ne feledje, hogy a spermium a lúgos nyakcsatorna váladék irányába vonzódik biológiailag. A bejárattól hosszú savas hüvelyen át nem tud feljutni. Meg kéne gondolni a jövőre a nyugodt együttlétekhez nem lenne sokkal jobb hormonális korszerű fogamzásgátlást kezdeni?

Kérdés: 2015. január 12., 16:43; Megválaszolva: 2015. január 12., 21:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam