mütéttel kapcsolatos

Gáttájékon 2011.julius eleje óta fokozatosan növekvő terme miatt jelentkeztem sebésznél. A bal nagyajak és anus közötti régióban bal oldalon 7-8mm átmérőjü hyperaemiás, mérsékelten gyuladásosan infiltrált terime volt látható.Helyi infiltrációs érzéstelenitésben incisio, mikrobiológiai mintavétel, escochleatio, sebtoilettae, tamponbehelyezés. A szövet minta baktériumot nem tenyészett ki. Azért irtam le igy részletesen, mert máskülönben nem tudom feltenni kérdésemet ami a következő. Egy pár hónapja menésnél, hajolásnál a bal felem érzékeny kicsit fájdalmas, amit időközönként a lábamban is érzek. Olyan érzésem van mintha a forgómhoz sugározna ki s fájdalom. A mütét helyén semmi gyulladást nem lehet látni. Vagy lehetséges, hogy a csipőmmel vagy a forgómmal van valami baj és az sugároz oda. Mit javasol, melyik irányba induljak el, sebészet, nőgyógyászat, reuma, vagy röntgen, ultrahang? Azt még el kell mondanom, hogy gerincsérvem is van, ami sajnos ki van szakadva. Előre is köszönöm, nagyon várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza mütéttel kapcsolatos témában

Tisztelt Asszonyom!

Valóban jól gondolja: reumatológiai vizsgálat, röntgen és Ultrahang/hasi és hüvelyi / valamint általános laboratóriumi vizsgálat/ vér, vizelet/, tehát egy alapos kivizsgálás eredményhez vezethetne, ebben körzeti orvosa valószinü segitségére lehet./ beutalók! /

A nőgyógyászati részhez való megjegyzésem:

a kimetszett anyag szövettani feldolgozásában a falszerkezet / hámréteg, kötőszövet, zsirszövet esetleges kóros sejtek leirása kell, hogy szerepeljen.

Az jó, hogy a mikrobiológiai vizsgálatnál bakterium nem tenyészett ki, de a szövettani leirásban a fentebb emlitett adatoknak kell szerepelni.

Ezt hiányolom!

Megnyugtatásul annyit, hogy a mütét 2011-ben volt, tehát valószinü korrekt ellátásban részesülhetett.

Az évi nőgyógyászati vizsgálatot, cytológia és hüvelyi UH végzését ajánlanám,

vizsgálat alkalmával feltétlenül emlitse meg orvosának a történteket!

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2015. január 12., 13:01; Megválaszolva: 2015. január 15., 10:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye