Túlzott Aggodalom

Tisztelt Doktor Úr, 2014. márciusában a rákszűrés eredményem P2-es lett, HPV mínor jelzéssel. Most decemberben ismételtettem a rákszűrést és HPV tesztet is csináltak. Sajnos az eredmény P0-ás lett, azt mondta az orvos, hogy valami miatt nem tudták értékelni a kenetet, meg kell ismételni. A HPV teszt eredménye még nincs meg. Minél hamarabb meg fogom ismételtetni a rákszűrést, csak addig nagyon aggódom az eredmény miatt. Korábban csináltak már HPV tesztet, akkor negatív lett (azóta ugyanaz a partnerem) . Illetve visszatérő húgyúti fertőzésem van nagyon gyakran, ami már máskor is befolyásolta a rákszűrés eredményt (az orvos szerint) . A kérdésem annyi lenne, hogy ennyi idő elteltével alakulhat ki sokkal súlyosabb elváltozás vagy az egy hosszabb folyamat? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Ennyi idő alatt nem alakul ki súlyosabb elváltozás.

A gyulladás gyógyszeres kezelése után érdemes ismételt cytológiai vizsgálatot végezni.

HPV teszt eredménye a további kezelés megválasztásában bír jelentőséggel.

Kérdés: 2015. január 07., 21:57; Megválaszolva: 2015. január 08., 20:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye