menstruáció elmaradás

Tisztelt Doktor úr, A problémám tavaly nyáron kezdődött, volt egy mandulaműtétem ami után nem jött meg a menstruációm. Ezt annak tulajdonítottam, hogy a műtét után eléggé lefogytam és legyengültem, de sajnos hónapok után sem jött meg. Nőgyógyászati vizsgálat során semmi kórosat nem találtak, volt hasi és hüvelyi ultrahangom is ott is minden rendben volt. A hormonális vizsgálat eredményében a tesztoszteron szint magasabb volt: 3, 6.Ezután Norculutot kaptam amitől 2 hónapig megjött de utána megint semmi. A vércukorszint terhelésem eredménye: éhgyomorra-4.7, 120 perc után 4, 3. Egy másik nőgyógyász szerint inzulinrezisztenciám van és symicia fogamzásgátlót írt fel. Két hónapja szedem a gyógyszert de szeretném abbahagyni, mert elég sok mellékhatást okoz (fejfájás, szédülés, hányinger, zsibbadás) . Ön szerint a fogamzásgátló nélkül rendbe jöhetne a ciklusom valami módon? Válaszát előre is köszönöm, Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Gyógyszeres kezelésre szükség van a vérzési zavar megoldására.Ez lehet az alkalmazott gyógyszerrel is, azonban 3-6 hónapig ez tanácsos.

Az észlelt mellékhatások átmeneti ideig tartanak, ezek is javulni fognak.

Kérdés: 2015. január 06., 16:29; Megválaszolva: 2015. január 08., 20:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam