Mellfájdalom

Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, nem szültem, nem volt abortuszom, tudtommal vetélésem sem, és fogamzásgátlót se szedek már 2 éve. Kb. 2 hónapja kezdett el fájni a jobb mellem hónalj felőli felső része. Azóta folyamatosan fokozódik ez a nem állandó jellegű (de naponta sokszor előjövő) fájdalom, és mára már érintésre is fáj a mellbimbóm feletti terület. Mivel húzó, emelő, lökő, görnyedő mozdulatokra fokozódik, vagy ha megfeszül rajta a ruha, ezért leginkább izomláz szerű fájdalomhoz tudnám hasonlítani. Nem függ össze a menstruációmmal sem a gyakorisága, sem a fájdalom erőssége sem. Csomót sem érzek, de mintha meg lenne keményedve az a mellem. Kicsi, feszes melleim vannak, ezért nem tudom biztosra mondani. Tudom, hogy látatlanban nem tud diagnózist felállítani, de ha írna lehetséges okokat, azt nagyon megköszönném! Érdemes felkeresnem háziorvost vagy nőgyógyászt (a háziorvoshoz lényegesen hamarabb és egyszerűbben el tudnék jutni) , vagy esetleg tudna ajánlani valamilyen házi praktikát (pl. borogatás, vitamin) amivel még megpróbálkoznék, hátha 1-2 héten belül elmúlna a tünetem? Szép napot kívánok, és köszönöm szépen előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Panaszainak hormonális oka van nagy valószínűséggel.

Azonban először keressen fel emlőszakrendelést, nőgyógyászt.Ennek birtokában lehet javasolni megfelelő kezelési módot.

Kérdés: 2015. január 05., 12:58; Megválaszolva: 2015. január 05., 20:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma