petefészekciszta

Tisztelt Doktor Úr! Minap jártam nőgyógyásznál és kiderült, hogy a jobb petefészkemen van egy 24mm-es ciszta. A doktor úr ultrahanggal vizsgált, megállapította, hogy nincs benne kóros elváltozás (szövet) és hogy magától fel fog szívódni. Az lenne a kérdésem, hogy egy plasztikai műtétre kerülne sor a hónap végén (mély altatásban) . A ciszta megléte jelent-e valamilyen plusz kockázatot? Köszönöm szíves visszajelzését.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A leírt nagyságú petefészek képlet nem jelent kockázatot.Ez a nagyság a petefészek tüsző nagyságnak felel meg. A menstruáció után feltehetőleg nem lesz, megszűnik. Kialakulásának oka hormonális, a peteérés hiánya.

Kérdés: 2014. december 30., 19:48; Megválaszolva: 2014. december 30., 22:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma