Condyloma és HPV-gyanú

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt HPV-gyanús lettem, Condylomát állapítottak meg nálam. A szemölcsöket a nőgyógyászom leégette 2 hetes kúrával, így a szemölcsök eltűntek, és az újbóli rákszűrés eredménye már jó lett. Most kb. 2 hónapja felkerestem a nőgyógyászom, mert szemölcsöket fedeztem fel ismét a nemi szervemen. Közölte, hogy ő nem lát semmit, pedig mikroszkóppal is vizsgált. Nem tudtam megnyugodni, hiszen láttam és éreztem, hogy valami nincs rendben: erős folyás, viszkető érzés illetve apró szemölcsök voltak. Így felkerestem egy másik nőgyógyászt, aki közölte, hogy igenis Condylomám van. Otthoni használatra Condyline-ecsetelést írt fel. Emellett immunerősítőket szedek: C-vitamin, Béres-csepp, grapefuitmag-kivonat, multivitamin. A rákszűrés eredményét még várom. Kérdéseim: 1) Akkor várhatom, hogy a mostani rákszűrés eredménye megint HPV-gyanús lesz? 2) Lehetséges az, hogy a 2 évvel ezelőtti vírus van még a szervezetemben és az produkál újra tüneteket? Vagy mindenképp ez már egy újabb fertőzés? (azóta csak 1 kapcsolatom volt, de ő tünetmentes) 3) Ezután várható, hogy bizonyos időközönként mindig visszatér a betegség? 4) Ha tünetmentes leszek, akkor beadathatom magamnak a HPV-elleni védőoltást? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza condyloma témában

Tisztelt Asszonyom!

Remélem, a Condyline -s ecsetelés eredményes lesz.

Kérdéseire a válaszom:

ad l. A cytológiai vizsgálat vagy "rákszürés" várhatóan HPV fertőzést jelez, ha már meglevő elváltozásai vannak. A 6 és 11 -s HPV csoport felelős ezekért.

ad 2. A kérdése nagyon jó, mert egyik lehetőség sem zárható ki. A jelen esetben / csak 1 kapcsolat/ inkább a régebbi fertőzés lehet a felelős.

ad 3. A HPV fertőzés még nem betegség, egy velünk élő virus, melyet fél évenként

ellenőriztetni és kezelni kell, mert később valóban betegség lehet.

ad 4. A HPV elleni védőoltás ajánlott már most is, nem kell megvárni a tünetmentességet.

Üdvözlettel: dr.Kiss

PS: Visszatérő condylomás elváltozásoknál a lézeres eltávolítás eredményesebb lehet.

Kérdés: 2014. december 27., 01:19; Megválaszolva: 2014. december 27., 13:57
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma