Syncumar vs. Spirál

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ez év márciusában mélyvénás trombózist állapítottak meg nálam. Syncumart szedek rá. Április óta spirállal védekezünk. Kb.két hónapig nem is volt ezzel gond. Július óta viszont nem jön meg a menstruációm, csak gyógyszeres kezeléssel. Számtalanszor voltam már nőgyógyásznál, kivizsgálásokon, de mindent rendben találtak, orvosom szerint a Syncumar a ludas mindenben, mégsem adnak más tablettát, sem Clexane-t. Napok óta borzalmas alhasi görcseim vannak, sokszor hányingerem van és sokat szédülök. Orvosom ismét nem talált semmi magyarázatot. Két terhességi tesztet is csináltam már, de negatìvak lettek. Ön tudna nekem tanácsot adni? Esetleg Syncumar és spirál mellett lehetek mégis terhes? Már mindenre gondolok, nem hiszem el, hogy minden rendben van. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező! Elvben spiral mellett is létrejöhet terhesség, a Syncumar ebbe nem játszik szerepet. De eleve nem szerencsés párosítás az amúgy is vérzkenyslget fokozó gyógyszer mellé erősebb vérzéseket mechanikusan provokáló spirállal fogamzást gátolni. Fokozott vérzést és vasvesztést, vérszegénységet okozhat idővel. Helyi, hüvelyi fogamzásgátlót, vagy condomot kéne használni inkább! De az erős hasi görcsök és hányinger miatt remélem volt hüvelyi ultrahabgos vizsgálat, aminek el kéne dönteni, hogy van-e látható oka a fájdalomnak, akár elmozdult, a méhtől kipréselő görcsökkel a spirált eltávolítani akaró méggörcs tevékenysélg, akár terhesség, vagy petefészek hiba. Egyszóval, alhasi görcsöket megitélni bent lévő spirállal nem jó, annak végleges eltávolatását az Ön esetében mindenképpen javasolnám most ultrahang vizsgálat sürgős elvégélsével.

Kérdés: 2014. december 22., 22:17; Megválaszolva: 2014. december 25., 19:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés