Mióma: van más megoldás a műtéten kívül?

Tisztelt Doktor Úr! Kérdéssel fordulok Önhöz. Kb. 2 hónappal ezelőtt diagnosztizálták a helyi nőgyógyászaton a miómámat. A méhem tetején helyezkedik el mint egy sapka. Spirálom van felhelyezve évek óta védekezésnek. Pár hónapja nagyon erős görcseim vannak menstruációkor, bővebb a vérzésem, fáradékony vagyok, többet alszom, nyűgös vagyok és össze vissza jön meg a menstuációm. Ez alatt azt értem, hogy kb 23-25 napra jön a rendes ciklus ami kb 5-6 napig tart és görcsökkel erős vérzéssel párosul néha még hőemelkedésem is van közben, levert és étvágytalan vagyok. Aztán elmúlik és 2 hétig semmi tünet nincs azon kivül hogy hangulatváltozásaim vannak és néha olyan "nehéz" a hasam alja aztán változóan megjelenik újra a menstruációm kb 2-3 napig ugyanugy görcsökkel, hőemelkedéssel, étvágytalansággal és vérzéssel aztán eltünik és megjön akkor amikor ideje lenne. Az orvos akinél a nőgyógyászaton jártam azt mondta ha gondokat okoz a miómám akkor csak a méhemmel együtt lehet kivenni de én ezt nem nagyon szeretném csak ha végső megoldás. Szeretném a véleményét kérni hogy van e valami megoldás ennek kezelésére a műtéten kívül és ez a hónapközi pár napos felbukkanás ez "normális" -e? Válaszát előre is köszönettel várom. Tímea

Dr. Pétervári László válasza mióma témában

A leírt tünetek alapján a végleges megoldása panaszainak az úgy tűnik a műtéti beavatkozás.

Létezik gyógyszeres kezelés a mérsékelten súlyos mióma kezelésére.Három hónapon át kell alkalmazni. A mióma megkisebbedése érhető el.Ezt beszélje meg kezelő orvosával.

Kérdés: 2014. november 14., 23:33; Megválaszolva: 2014. november 15., 20:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mióma, lehet gond belőle?
Tisztelt Doktor úr! Gyermeket szeretnék 6-7 hónapja próbálkozunk ez alatt megfordultam pár orvosnál valamelyik azt mondta, hogy PCO-m van, más pedig...
Mijóma kezelése
Történetem tavaly nyáron kezdődött. 16 éve állandó magánorvoshoz jártam. Tudomásom szerint második spirál volt fölhelyezve, ekkor kiderült, hogy...
Mióma, Esmya, terhesség
2015.október 11-én kisfiam született.5 hónappal később terhes lettem.Éreztem, hogy valami nincs rendben.8 hetes ultrahangon az orvosom nagy nehezen egy...
Két hónap alatt két mióma nőtt...
Tisztelt Doktorúr! Évek óta nagyon erős fájdalmaim és nagyon nagy vérzéseim szoktak lenni menstruációkor. Annyira nagy vérzéseim hogy még...
Levosert eredményessége
Tisztelt Doktor úr! Anna vagyok, 47 éves, vidéken élek, férjezett vagyok, az utóbbi idők rendkívül megviselnek, miómám és evvel járó állapot...