Menstruációs gondok

8.os vagyok es 6.osztály májusában jött meg először. Következő hónapban szintén, majd az azt követőt késett kicsit júliusban. Ez után 4 hónap kihagyás után decemberben újra.Legközelebb februárban, majd márciusban. Megint sok várakozás után augusztusban ismét. Azóta semmi, pedig október van. Mit tegyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza rendszertelen menstruáció témában

Kedves Kérdező! Egyenlóre semmit sem tegyen. Várjon a saját alakuló hormonrendszerének teljes kifejldésére. Ha alkatilag rendben van, ha a ritkás vérzések nem túl kellemegtlen, görcsös ünetekkel jelentkeznek, ha nem túl erősek és vérszegénységhez vezetnének, akkor legyen türelmes még 1-2 évig. Mindenképpen vezessen egy vérzésnaptárt, hogy adottesetben egy szakember tisztán lássa visszamenőleg a menetrendet. És egyenlőre ne kezdjen konkrét szexuális együttlétet.Ha nem áll be elfogadhatóan, 16 évesen érdemes helyre serkenteni. Nyugi!

Kérdés: 2014. október 06., 00:18; Megválaszolva: 2014. október 08., 11:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészek-gyulladás
rendszertelen menstruáció / ciszta
Tisztelt Doktor Úr! Az utóbbi időben rendszertelen a ciklusom (a legutóbbi alkalommal 18 nap után jött meg, erős görcsökkel) és ezért 2 hete...
Mi lehet ez?
Üdvözlöm! Kérdés a következő lenne, szept 10-én mondhatni pontosan megjött a mensesem (előző hónapba késett 2 hetet, amit rámerek fogni a...
Miért késik?
Kedves Dokor úr/nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy már két hete késik a menstruációm. A ciklusom jellemzően 24 napos, ha ehhez képest...
vérzés a nem megszokott időben
Egy hete, hogy utoljára menstruáltam, előtte voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ahol nem állapítottak meg semmilyen problémát. Most pedig szinte a...