Normális hogy csak várunk? Policisztás petefészkek!

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy szedjem a Premens tablettát napi egyszer. Most tudtam le az első havi adagot. Az évben most volt még csak 3. menstruációm. Az 1. és 2. között 54 nap, míg a 2. és 3. között 69 nap telt el. Mikor a 3. menstruációm megjött az évben, már szedtem 20 napja a Premenst. A tablettáknak köszönhető? Továbbá, sokszor erős görcseim vannak rosszullétekkel kísérve. Sőt ezek a rosszullétek máskor is jelentkeznek, nem csak a görcsök idején. Kiver a víz, hányinger, azt érzem menni fog a hasam. Nagyon rossz, egyik percről a másikra jön mindenféle előjel nélkül és ilyenkor azt se tudom mit csináljak, hisz bármit teszek nem lesz jobb, idővel múlik csak el. Ezzel ellentétben az orvosok (mert már többnél is voltam) azt mondják, hogy várjak 3-4 hónapot, hogy hasson a Premens. Persze ezt megértem és szedem is továbbra, de nem küldtek el terheléses cukorvizsgálatra sem, amit olvastam több fórumon is, hogy megszokott eljárás. Ahogy a leleteim olvassák az orvosok, csak azt mondják, hogy ez nem súlyos és várjak. Nem szeretném félvállról venni, hisz ahogy olvasgattam figyelni kell az esetleges cukor, fehér lisztes termékek bevitelére és a heti rendszeres sportra. Ezt még egy orvostól sem hallottam. A rosszullétek is megnehezítik akár a mindennapi életem. Mit lehetne tenni? Keressek fel további orvosokat, vagy várjak? A rosszullétek a betegségnek tudható be? Én reagálom túl és valóban nem súlyos? Köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza PCO témában

A leírt tünetek hormonális működés zavarát jelzik.

Ebben az életkorban az ösztrogén hormon túlsúlya, a peteérés hiánya jelen lehet.

Az alkalmazott készítmény néhány /3hó/ nem javít a panaszokon, akkor egyéb gyógyszeres kezelés is szóba jön.

Kérdés: 2014. augusztus 21., 20:30; Megválaszolva: 2014. augusztus 22., 12:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
policisztas ovarium szindroma
Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny...
hormonok - PCO
Tisztelt Doktor úr/Doktornő, 1986-ban születtem. 19 évesen elkezdtem a Lindynette-t szedni, amit 4 év után, 23 évesen hagytam abba. Ezt követően a...