Ovárium Térfogat elváltozás

Üdv. 1 éve Endometriózist állapítottak meg nálam, amivel meg is műtöttek. A mai nap voltam az orvosomnál.meg keményedett a bal petefészkem és az orvosom elküldött uh-ra. azt mondta, hogy menjek vissza az eredménnyel de mire vissza értem őt el hívták 2 műtétre, így nemtudta meg nézni az eredményt. Az uh-t készítő hölgy viszont azt mondta, hogy keressem fel, mert elváltozást talált ami neki NAGYON nem tetszett. a Jobb oldali ovárium térfogata: 12ml, a bal oldali ovárium térfogata viszont 172ml. Mennyire kéne megijednem? Nagy-e a baj? az orvos csak holnap 11 körül tud fogadni és addig nem tudok várni, hogy mi lehet ez.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a kismedencei ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Valószínűleg nem jól értelmezte a laeletet, nem lehet 12 ml. egy petefészek.Viszont valószínű, hogy a bal oldali jóval nagyobb az endometriózis valamilyen méretnövelő oka miatt nőtt meg. Nem sürgős a tisztázás, de lehet, hogy laparoszkóposan meg egy beavatkozást kiván idővel. Ne ijadjan meg.

Kérdés: 2014. június 11., 13:11; Megválaszolva: 2014. június 12., 13:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?