Menstruációs zavar

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Különös panaszaim kapcsán fordulok Önhöz! 20 éves vagyok, a menstruációm nem mondható rendszeresnek, gyakran kimarad 1-2 hónap, aztán 3-4 hónapig megint rendszeres. Legutolsó menstruációm 2014.március 5.én múlt el, azóta nem volt havi vérzésem illetve az erre utaló jelek sem jelentkeztek. Kb. 1 hete kezdődtek kissé pánikba ejtő tüneteim. Először is a szokásosnál nagyobb, lett az alhasam, annak ellenére hogy alig ettem valamit, a hasamat főként a köldököm táján puffadtnak és nagynak érzem/éreztem. Azóta minden reggel hányingerem van, rossz a közérzetem, 2 napja melleim duzzadására és enyhe viszketésére lettem figyelmes. Tüneteim nagyon hasonlóak a terhesség tüneteihez, ez azonban esetemben azt gondolom kizárható, hiszem nem élek nem életet. Lehetséges-e hogy wc-ből visszacsapódva vagy bármilyen módom megtermékenyültem? Nagyon hihetetlennek tartom, hiszen tudomásom szerint erre nincs esély, ennek ellenére tüneteim alapján kezdek kétségbe esni. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a menses zavar témában

Tisztelt Kérdező! Természetesen, amennyiben nem él nemi életet, terhesség sem következhetett be. A véletlen megtermékenyülés kizárható. Inkább az a valószínű, hogy petefészek cisztája van. Az okozhatja a tüneteket. Javaslom, hogy jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra! Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. június 03., 15:21; Megválaszolva: 2014. június 04., 10:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet