Menstruáció kimaradása

6éven keresztül szedtem a Lindynette20 fogamzásgátló tablettát. Azért hagytam abba, mert nagyon lecsökkent a vérzésem(szinte a semmire, teljesen elvékonyodott a méhnyálkahártyám.2013 augusztusában hagytam abba a szedést.abban a hónapban és az azt követőben még meg jött a mensesem(akkor sem sok)de utána semmi.2013 12.hóban esemény utáni tablettát kellet alkalmaznom, ami hatására ismét meg jött a mensesem 2 alkalommal, de 2014 február óta nincs vérzésem.legutóbb márciusban voltam nőgyógyásznál.Nincs semmi szervi elváltozásom, továbbra is vékony a nyálkahártyám. Az orvos azt javasolta ismét kezdjem el szedni a Lindynette20 gyógyszert.De én úgy gondolom ha, attól vékonyodott el, akkor nem fog segíteni a problémámon.Persze most még nem tervezek gyereket, de 2-3 év múlva amikor esedékes lesz nem szeretnék hosszas kezelésekre járni előtte.Sajnos tanácstalan vagyok.Félek a meddőségtől. Mit tegyek hogy rendeződjön a menstruációm?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a menses zavar témában

Tisztelt Kérdező! Sajnos a két dolgot, hogy legyen gyermekem és ne legyen gyermekem, nem lehet összeegyeztetni. A nyálkahártya normális állapota csak úgy jöhet létre, ha nem szed fogamzásgátlót. Ezt ráér majd akkor megtenni, ha valóban majd gyermeket akar. Addig szedje nyugodtan a fogamzásgátlót és ne törődjön milyen vastag a méhnyálkahártyája és milyen erős a vérzése. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. május 31., 15:23; Megválaszolva: 2014. június 01., 19:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás