Fogamzásgátló szedése után - hüvelygyulladás, hüvelygomba, hólyaghurut - mi okozhatja?

Tisztelt Címzett! 5. hónapja szedem a Symicia nevű fogamzásgátlót. (Most kezdtem el először szedni, és most feküdtem le először a barátommal.) Azóta volt már hüvelygyulladásom, többször gyulladt be a hüvelybemenetem, volt hólyaghurutom, s gombásodásom is. Mindig elmúlnak ezek a tünetek (kúp, antibiotikum, hüvelygél stb.) kezelésre, majd visszajönnek. A barátomat is megvizsgálták már, rajta nem találtak semmit. A szexuális életünk - ezek nélkül - jól is működik, jól is működne. (Bár legutóbb szúró érzést éreztem megint a hüvelyemnél, és ő is az aktus közben, nekem is, s neki is vizelési ingere van azóta, neki fájdalom a húgycsövében, a makkjánál.) A nőgyógyászom azt mondta, hogy nem lehet a fogamzásgátló miatt, hanem valószínűleg egy olyan makacs bakteriális fertőzés, amit nem sikerült még jól "elkapnunk", s kikezelni, a héten megyek majd kenet vételre, és vizelet-vizsgálatra, hogy kitenyésszék. Szerinte újra és újra fertőződik, és ezért jönnek vissza panaszok mindig, más helyen. A kérdésem az volna, hogy a fogamzásgátló okozhatja-e ezt? Érdemes volna váltani, abbahagyni, már fogamzásgátló módszer után nézni? Mert jól beállította a ciklusom, és a vérképem is rendben van. Csak már belefáradtam abba, hogy folyton van valami, pedig csak felelősségteljesen szerettem volna elkezdeni a szexuális életem. Előre is nagy köszönettel a válaszért,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a hüvelygyulladás témában

Nem a fogamzáságátló okozza az ismétlődő gyulladást.Ön és a partner együttes kezelése szükséges, hatékony szájon át alkalmazott antibiotikus kezeléssel.Ez alatt a szexuális együttlét mellőzendő.

Kérdés: 2014. május 27., 16:52; Megválaszolva: 2014. május 28., 23:23
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás