candidás lehetek?

Tisztel Doktor úr / Doktornő! Már régebb óta van erős fehér folyásom, (néha égő, viszkető érzéssel társul, túró szerű és gyakran kellemetlen szagú a hüvelyváladék) kezeltem is magam hüvelygomba ellen. Egy ideig hatásos volt, de a panaszok mindig vissza tértek. Nemrég (kb. 1 éve) viszont felléptek más tünetek is. Fejfájás, rosszullét éhségérzet esetén (remegés), fáradékonyság, libidócsökkenés, gyomortáji panaszok, erősen lepedékes nyelv, megnőtt igény cukor és szénhidrát fogyasztásra, magas vérnyomás, ingerlékenység. Csak a candida albicansra tudok gondolni. Azt még tudni kell rólam, hogy eddig 2 férfival volt kapcsolatom. Az első férfi az életemben fiatalkori szerelemmel indult, egymáson kívül nem volt akkor még senkivel szexuális kapcsolatunk. A mostani párom előttem elég aktív szexuális életet élt, az előző barátnője pedig elég kicsapongó volt ezen a téren. Lehet, hogy valamit átadott a párom? Rajta is jelentek meg tünetek. Ekcéma szerű bőrszárazság, aktus utáni fájdalom és viszketés. (Nálam ez csak ritkán áll fenn.) Hallottam, hogy a candidát sokszor félre diagnosztizálják, ezért szeretném előzetesen egyeztetni önnel ezt a tünetegyüttest és kérném, segítsen a lehetséges diagnózis felállításában. Viszont ez nem azt jelenti, hogy a nőgyógyászomat nem szeretném meglátogatni a közeljövőben. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a Candida témában

A leírt tünetek a gombára és a bakteriális gyulladásra is jellegzetesek, így mindkettő kezelése szükséges. Szakorvosi vizsgálat szükséges, a partner gyógyszeres kezelése szintén tanácsos.

Kérdés: 2014. május 22., 20:59; Megválaszolva: 2014. május 25., 23:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás