barna folyás

Tisztelt doktor úr! 22 éves lány vagyok és tavaly a méhszájon egy elváltozást diagnosztizáltak, aminek következtében, egészségügyi kaparást végeztek, aminek a szövettani eredménye HPV vírust mutatott, így kimetszést javasoltak, azt mondták, hogy egy rosszindulatú folyamatot megelőző állapot. Én előtte kb. 4 évig Stodette fogamzásgátlót szedtem, és semmi probléma nem volt vele a egészen a műtétet követő 3-4 hónapig ugyanis utána barnás folyásom volt, akkor az orvos javasolta, hogy váltsak a Volina nevezetű fogamzásgátlóra, mondván annak magasabb valamivel a hormontartalma, ám az sem hozott különösebb változást. A legutóbbi vizsgálat során azt mondta az orvosom, hogy kismértékű hüvelygyulladáson kívül semmit nem lát, és hogy a vérzés nem a méhből jön, de a barnás folyás okát ő sem tudta megmondani, és felvetettem az ötletet, hogy visszatérek a Stodettre, hisz azzal évekig nem volt probléma. A helyzet az, hogy a barnás folyás még most is jelentkezik és eléggé zavaró. Mi lehet ennek az oka, illetve a hüvelygyulladásnak van-e köze ehhez és kell-e azt valahogy kezelni? esetleg a műtét járhatott hormonális változásokkal? mit tehetnék ez ellen? válaszát előre is nagyon köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a vérzés témában

Tisztelt Kérdező! A barnás folyás eredetére nézve én sem tudok biztosat mondani. Az ilyen jellegű váladékozást a vérben lévő hemoglobin szétbomlása okozza. Tehát ahhoz, hogy létrejöjjön, a vérnek több napig pangani kell. Ez a hüvelyben nehezen képzelhető el, inkább a méhnyálkahártya bevérzése rá a magyarázat. Tanácsom, hogy egy két hónapig ne szedjen fogamzás gátlót, egyéb módon védekezzen, és figyelje meg, hogy ebben az időszakban is jelentkezik e a folyás? Üdvözlettel: Dr, Törő

Kérdés: 2014. május 18., 15:40; Megválaszolva: 2014. május 19., 09:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon