Összetett probléma

Tisztelt Nőgyógyász! Problémám összetett. Folyamatosan visszatérő hüvelygombára már szinte minden kezelés kipróbáltam. Természetesen nőgyógyász által felírt kúpokat, kenőcsöket, hüvelytablettákat stb stb. Pár hete ismét visszatért sajnos, de most hosszas olvasgatás után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a borax glicerint. 1 ml-t szoktam felhelyezni éjszakára a hüvelyembe. Így megszüntek a tünetek, nem viszket, nem ég, nem csíp. Közben megjött a menstruációm, így közben nem tettem fel természetesen. Na de most, hogy elmúlt, 1-2 napot még kihagytam, és sajnos megint van ilyen sárgás folyásom. Nem olyan darabos, inkább ilyen nyálkásnak mondanám. Világos sárgás színű, semmilyen szaga nincs és nem nagy mennyiségű, és egyáltalán nem is éget, nem viszket.. Viszont... pár napja a hüvelybemenetem mellett, a nagy ajkakon kívül 2-3 kis csomót fedeztem fel, mintha ilyen szőrtüsző gyulladás szerűség lenne, és valószínűleg az is. Ez lehet a borax mellékhatása esetleg? Vagy ez most csak teljesen véletlen, hogy pont most jött ki ez is? Tudni kell, hogy időközben csináltam Candia5 tesztet én is és a párom is, mindkettőnknek pozitív lett, erre már szedünk gyógyszert, Mycosys kapszulát, heti 1x 4 héten át (most vettük be a 2. kapszulát.) Kérdezném a T. Nőgyógyászt, hogy most használhatom-e még a boraxot éjszakánként? Vagy mivel célszerű még a gyógyszer mellett kezelni a hüvelyemet, hogy elmúljon a folyásom? A szőrtüsző benövést lekentem Betadinnal, nem nyomkodom, hagyom, hogy - remélhetőleg - pár nap alatt magától eltűnjön. Helyesen cselekszem-e? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelygyulladás témában

Tisztelt Kérdező! Ahogy írja is, az Ön problémája tényleg összetett. A hüvelygombásodást kezeli helyileg és szájon keresztüli kapszulával is. Ugyanakkor szőrtüsző gyulladása is keletkezett. A boraxos kezelés biztos hogy ezt nem okozta. Nyugodtan folytathatja. A szőrtüsző bekenése betadinnal hasznos lehet. Üdvözlettel: Dr. Törő

Kérdés: 2014. május 07., 21:11; Megválaszolva: 2014. május 10., 12:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele