Mennyire sürgős

Jó napot kívánok! 24 éves vagyok. Tegnap voltam nőgyógyásznál, és talált egy 5, 5 cm x 7, 5cm cisztát. Azt mondta hogy meg kell műteni (laparaszkópia). De külföldön vagyok, és itt nem szeretném a műtétet, így tervezem hogy hazamegyek. Az lenne a kérdésem hogy vajon mennyire sürgős a műtét? (heteken vagy hónapokon belül) (Az utolsó menzeszem első napja március 5-én volt. Azóta semmilyen vérzésem nem volt. Nyomásra érzékeny a hasam alsó jobb oldala ahol a ciszta van, néha görcsöl is. Körülbelül 7 napja reggel nagyon fájt (álmomból ébresztett fel), ám csak percekig tartott a fájdalom. 4 évvel ezelőtt egy 11 cm-es cisztával már volt laparatómia műtétem. És még egy kérdésem lenne: Okoz-e bármilyen gondot a ciszta repülésnél? (kb. 2, 5-3 óra) Előre is nagyon köszönöm a válaszát! Szép napot kívánok

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a ciszta témában

A sürgősséget a beavatkozásra a panaszok, a ciszta nagysága, szerkezete határozza meg. A beavatkozás elött ún. tumor marker vizsgálat vérből is szükéges, ez a CA-125, He4. A jelenlegi nagyság miatt várakozni lehet.

Kérdés: 2014. május 05., 10:49; Megválaszolva: 2014. május 05., 22:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet