Mióma diagnózisának felállítása

Tisztelt Hölgyem/Uram! Évek óta krónikus jobb oldali hasfájás miatt most gasztros kivizsgálásra kell újra mennem, mert gyakran émelygek, hányok, nyomásérzékenységem van, és mintha vizeletcsöpögés társulna az eddigi tünetekhez. Nem vagyok biztos benne, hogy jó helyen keresgélünk. A nőgyógyászaton is éves vendég vagyok, mert rövid ciklusaim és vérzészavaraim vannak. Az abrasiok mindig negatívak, a méhnyakszűrés negatív. Lehet-e mégis miómám? Hogyan, milyen vizsgálat alapján állítják fel a diagnózist? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászati vizsgálat témában

Kedves Kérdező! A míóma diagnózisa végtelenül egyszerű, bármikor hüvelyi ultrahangos vizsgálattal felfedezhető bármilyen méretében. Ön, ha rendszeresen járt nőgyógyászhoz, nem lehet érdemben miómás, mert régen felfedezték volna. Az Ön életkorában már nem is keletkezik panasztokozó méretben, nyugogjon ez irányban meg. A relatív vizeletcspegés, a rövidülő és rendetlenkedő cilusok viszont pontosan korának tünetei, kezelhetők.

Kérdés: 2014. május 01., 11:49; Megválaszolva: 2014. május 03., 17:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?