Depo Provera abbahagyása

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 43 éves vagyok, tavaly augusztus végén kaptam egy Depo Provera injekciót. Semmilyen betegségem nincs, nem szedek gyógyszereket sem. Nem iszom, nem dohányzom. Mivel csalódtam az injekcióban (folyamatos pecsételő vérzés, puffadás, hízás), nem adattam be a következő adagot. Azóta már jól vagyok (az összes mellékhatás megszűnt, sikerült leadnom a felszedett kilókat), idén március végén megjött a menstruációm is, viszont azóta is vérzek - ennek már több mint három hete -, egyszer gyengébben, egyszer erősebben. Szeretném megkérdezni, hogy az Ön orvosi tapasztalatai alapján meddig tarthat ez a vérzéses állapot? Van-e valamilyen gyógyszeres kezelés arra, hogy elmúljon, mert már eléggé kellemetlen ez a helyzet, vagy türelmesen várnom kell, amíg rendeződik a ciklusom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

A vérzési rendellenesség miatt szövettani vizsgálat javasolt.Ki kell zárni az esetleges szöveti elfajulást, véleményezni a vérzés okát.Ezután van lehetőség gyógyszeres kezelésre. Nőgyógyászat felkeresése tanácsos.

Kérdés: 2014. április 24., 17:11; Megválaszolva: 2014. április 26., 22:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?