Miért maradt ki a menstruációm?

Tisztelt doktor úr/nő! Eddig minden hónapban rendszeresen jött meg, időnként késésekkel, de rendszeresen menstruáltam. A leghosszabb késés 2 hét volt, de az már évekkel ezelőtt. Március 9-12-ig tartott az utolsó menzeszem. Azóta sem jött meg, viszont 4 napja a folyásom barna, de nem véres. (Nem élek szexuális életet.) Néhány nappal mielőtt megjön mindig fájdogál a hasam, vagy a mellem, de most semmi nem utal arra, hogy hamarosan meg fog jönni. Mitől lehet?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses zavar témában

Kedves Kérdező! Számtalan okból lehet apró hibája a nagyon érzékeny agyalapi mirigy és petefészek kapcsolatnak. Pontos választ csak vérvételből végzett hormontükör vizsgálat adna, de ez bonyolult drága vizsgálat. Az hiszem, magától is rendeződni fog, legfeljebb a ciklus 5-10. napja között 5 napon át Clostilbegyt nevű gyógyszerből lenne érdemes két ciklusban 1-1 tablettát szedni. Ez a teljes dózis fele. Ettől is meghatványozódik a fogamzó képesség, ha mégis lenne kapcsolata, más módon védekezzen átmenetileg.

Kérdés: 2014. április 20., 20:33; Megválaszolva: 2014. április 22., 19:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet