Heveny hüvely gyulladás?

Tisztelt doktor úr! 40 éves nő vagyok. Azt tapasztalom, hogy közvetlenül menstruáció után alhasi fájdalom jelentkezik.Leüléskor az ágyékom környékén hasító fájdalmat érzek (vizelés közben is).Görcsölök és gyakori hányinger kerülget.Folyamatosan égő érzést érzek a nemi szervemben.Urológiai vizsgálaton is voltam: teljes has és medence CT vizsgálata negatív illetve a hasi UH is. Vizelet üledék (mikr.): 8-10 fvs., 6-8 lphs., sarjadozó gomba, baktérium.Általános vizelet laboratóriumi vizsgálata normális értékeket mutatott.Ezek után belgyógyászom elküldött gyomortükrözésre, diagnózis: gastritis, gyulladásos hyperplasia a gyomorban, duodenitis. A helicobakter pylori vizsgálat negatív volt.Rákszűrésem eredménye P2.(decemberi).2013, 11, 21-i leletem CA125 9, 8, HE4 34, 2 és ROMA score 6, 0. Nőgyógyászom a hüvely heveny gyulladását állapította meg.Kezelésem comb.glob és canesten kombi volt. Már hat hónapja szenvedek ettől a betegségtől, 2 hónapig szedették velem a Mycosyst Gyno kapszulát, érdem nélkül.Ezelőtt canestent és klion hüvelykúpot alkalmaztam, de sajnos panaszaim továbbá is fenn állnak. Mi a véleménye önnek erről a kórképről? Mit javasol további lépésként? Idejét és válaszát előre is Köszönöm! Üdvözlettel! Anetta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a alhasi fájdalom témában

Kedves Anetta! Megdöbbentőemn bonyolult és sokrétű panaszait azt hiszem két irányba érdemes választani. Biztosan volt, van egy hüvelygyulladása, végre gyógyszer befolyása nélkül tisztázni kéne a kórokozót, de ehhez legalább 8-10 nap gyógyszermentesség kéne antibiotikumból vagy gombaellenes szerből hogy valós, reális kórokozó kimutatást eredményezzen a tenyésztés. A görcsös, hányós, vizeletfüggvényű panaszok szerintem függetlenek a hüvelyiektől. A hüvelyhám erősítésére és a gyógyszerektől kiirtot védő hüvelyi tejsav baktériumok mielőbbi visszatelepítésére és felerősítésére hosszú távú hüvelyi protexin kúrát kezdjen, sokféle van recept nélkül. Néhánx napig naponta, majd heteken át heti 2 x használjon ezekből. Induljon az egész egy új tenyésztéssel, ha kellő gyógyszerszünet volt. Ha belső és általános, hüvelytől független panaszai nem szünnek, tovább vizsgálandók. Nincs kideríthetetlen betegség.

Kérdés: 2014. április 11., 18:35; Megválaszolva: 2014. április 14., 07:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon