Lehetek-e terhes ha megszakítással védekztem, de 3 hónapja nem volt menstruációm?

Egy hete megszakításod védekeztünk, viszont már 3.hónapja nem volt menstruációm(azonban ez idő alatt nem éltem szexuális életet). Még decemberben voltam utoljára nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nagy hajlamom van egy nőgyógyszati betegségre, a PCO-szindrómára, aminek az egyik tünete az, hogy kimarad a menstruáció. Mennyi eséllyel lehetek így esetleg terhes? Mit tanácsol? Mennyi idő múlva lenne tanácsos felkeresni a nőgyógyászt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses zavar témában

Kedves Kérdező! A PCO nem nőgyógyászati betegség, hanem az egész szervezet enzimhiánya okozta bonyolult betegség, amely csak jól látható tünetei miatt a női szerveken kötődik a nőgyógyászathoz, de minden szervet érint. Nőgyógyászati tünete legjellemzőbbje a mindkét oldali megnövekedett petefészkekben ultrahangos vizsgálattal jellemző számos 4-8 milliméteres tüsző a vastag tok alatt, vérzésrendetlenség, ovuláció hiány és meddőség, férfias szőrnövekedés, hajhullás. A szervezetben a szövetekben inzulinrezisztencia és inzulinszint emelkedés van, tehát a cukoranyagcsere hibás. Ha a felsorolt tünetekből a petefészek ultrahangos elváltozása mellett még legalább egy tünetet észlel, jelentkezzen az I.számú Belgyógyászati klinika Országos Diabetológiai Központjában, Korányi Sándor u. 2. Diagnózis és gyógyítás szintjén egyedül ők a legprofibbak.

Kérdés: 2014. április 07., 22:55; Megválaszolva: 2014. április 10., 11:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás