Mitől késhet a menzeszem?

Kedves Doktor NŐ/Úr! 6 napja késik a menstruációm a párommal óvszerrel védekeztünk.Nem szakadt ki a gumi. Megnyugtatásként már két tesztet is csináltam mind a kettő negatív. Nem értem miért nem jött még meg eddig. A mellem duzzadtak, az alhasamban néha érzek fájdalmat, de nem görcsös jellegűek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a menses késés témában

Kedves Kérdező! A terhességi teszt első reggeli vizeletből végezve csalhatatlan. Viszont sokféle kisebb hormonális háttér pontatlanság lehet oka a késedelemnek és a hormonokra érzékeny mellszövet is jelzi a hibát. A vérzés valószínűleg megjön magától, de érdemes lenne egy hüvelyi ultrahangos vizsgálattal megnézni, hogy ez a lelökődni nem akaró nyálkahártya milyen vastag és szerkezetű. Ebből a hormon hibára is lehet következtetni. Pontos választ csak vérvétellel, hormontükör vizsgálattal lehetne kapni, ez nagyon komplikált és drága. Mire ennek eredménye megjönne, a dolog már megoldódik. Nem kéne korszerű hormonális fogamzásgátlót szedni a nyugodt együttlétek érdekében a babavárás aktualitásáig?

Kérdés: 2014. április 07., 19:27; Megválaszolva: 2014. április 10., 10:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet