Mióma és méhpolip

Tisztelt Doktor úr! Köszönöm megtisztelő válaszát. Mióma és méhpolip kérdéssel fordultam Önhöz, melyet a vérzési rendellenességem kapcsán végzett ultrahang vizsgálaton fedeztek fel a méh hátsó falán. Voltam ismételt ultrahangon, de másik orvos végezte és a panaszaim okaként anatómiai elváltozást nem talált, hormonális vizsgálatot javasolt. Nem értem a két ellentétes vizsgálati eredményt. Ha nem muszáj, nem szívesen mennék műtétre a polip miatt, most nagyon elbizonytalanodtam. Sürgős a polip műtét, vagy egy ciklust még elhalasztható? A PMS tünteket okozhatja hormonális kiegyensúlyozatlanság vagy inkább a stresszes életmód? Tisztelettel: Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a méh rendellenesség témában

A műtéti beavatkozás sürgősségét a panaszok határozzák meg. Egyébként lehet várakozni. A beavatkozás során kapott szövettani vizsgálat eredménye megmutatja, hogy működési vagy szervi oka van a rendellenes vérzésnek. Természetesen az életmód befolyásolhatja a menstruációt.

Kérdés: 2014. április 03., 21:58; Megválaszolva: 2014. április 06., 19:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?