Két vetélés után mit mutatnak a vizsgálati eredményeim? Milyen vizsgálatok szükségesek még?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Egy számomra komoly és fontos kérdéssel fordulok Önhöz. Tavaly februárban, illetve júliusban két missed ab-om volt. Az első babánál 11 hetesen már nem volt szívhang, ennek azonban tünete (vérzés) nem volt.Előtte kb. a 7.héten barnázással jelentkeztem az orvosnál, aki napi 1 Utrogestant írt fel, melynek hatására a barnázás elmúlt. A második babánál már a 6. héten vérezni kezdtem, és egy 19X10mm-es haematoma alakult ki, mely nem múlt el a kórházi kezelés ellenére sem, végül a haematoma félig leválasztotta a petezsákot, így szívhang már nem volt látható. Mindkét terhesség műtéti úton került befejezésre. A kórtörténethez hozzátartozik, hogy 2012. októbere óta pajzsmirigy-alulműködésre napi 25 ug L-Thyroxint szedek. Azóta a TSH értékem 0, 01-5, 6 között ingadozik, két-három havonkénti ellenőrzés eredményeképp. Az ismételt babavállalás előtt most néhány vizsgálat elvégzésre került, melynek eredményeit az alábbiakban ismertetem. A hormonvizsgálatra a ciklus 12. napján került sor. Az eredmények: TSH: 1, 717 mIU/l Tesztoszteron: 2, 8 nmol/l FSH: 22, 4 mIU/ml LH: 49, 7 mIU/ml Ösztradiol: 1806 pmol/l Prolaktin: 210, 0 mIU/l Progeszteron: 3, 31 nmol/l Rubeola vírus IgM: neg. Chlamydia pneum. IgM: nem. H bakter: negatív. Herpes simplex 1 IgM: neg. Herpes simplex 1 IgG: neg-HSV 1 fogékonyság, szeronegativitás. Herpes simplex 2 IgM: neg. Herpes simplex 2 IgG: neg.-HSV 2 fogékonyság, szeronegativitás. Glükóz: 5, 33 mmol/l Gluterh. 120 perces: 5, 37 mmol/l Szeretném megtudni, hogy ezek az eredmények jók-e, vagy az előző két terhességem megszakadására nyújtanak-e magyarázatot. Milyen vizsgálatot kellene még elvégeztetnem? Van-e még esélyünk egy egészséges kisbabára? Merjünk-e belevágni? Nagyon köszönöm segítő válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a vetélések témában

A leírt vizsgálati eredmények rendben vannak. A pajzsmirigy alul működés folyamatos kezelése szükséges. A korábbi sikertelen terhességek okára most választ adni nem lehet pontosan, csak feltételezések lehetnek. Toxoplazma és a szülők genetikai vizsgálata tanácsos. Terhesség vállalásának nincs akadálya.

Kérdés: 2014. április 02., 19:24; Megválaszolva: 2014. április 06., 19:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás