Terhesség vagy hormonális zavar?

Nagy Krisztina vagyok, 23 éves, jelenleg cserediák külföldön, Svédországban. Kiutazásom előtt hagytam abba a fogamzásgátló szedését, tehát február elsején. Azóta történt sexuális együtlét, csütörtökön 13.-án. A rá következő 2. napon lázasnak kezdtem érezni magam, nem csak reggel, egész nap, valamint egész testem remeg, erőteljes szívverés talasztalható, hüvelyváladékozás megnőtt, kisebb hasi fájdalmak érezhetők, valamit minimális előtejet észleltem. Lehetséges, hogy terhes lennék? Természetesen óvszerrel történt az aktus és nem tudom mire számíthatok, terhesség vagy valamilyen hormon zavar. Hazautazásra nincs lehetőségem nyár elejéig.

Dr. Törő Bálint válasza terhességi esélyek témában

Tisztelt Kérdező!

Nem valószínű, hogy a leírt tünetek terhességet jeleznek. Az óvszerrel való védekezés mellett előfordulhat nem-kívánt terhesség, de annak nem jelentkeznek a tünetei ilyen hamar.

Amennyiben késik a következő menstruációja, csináljon terhességi vizelettesztet.

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2014. február 24., 11:07; Megválaszolva: 2014. február 25., 10:11

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Teherbeesés!
Tisztelt Doktor Úr! Mekkor esélye van annak, ha a menzesz vége után egy nappal védekezés nélkül együtt vagyunk, hogy teherbeesek? A panaszaim:...
fogamzásgátló
Tisztelt Főorvos Úr/Nő! 3 éve szedtem a fogamzásgátló gyógyszert a 3 év alatt 4 féle gyógyszert és most abbahagytam több mint egy hete és...
Hormonpanel: FSH/LH arány?
Kedves Doktornő / Doktorúr! Babát szeretnénk, ezért elmentem egy kivizsgálásra, hormonpanelre, mely az alábbi eredményt adta: 3-5. ciklusnap...
Mennyi az esélyem?
Tisztelt Doktor úr/nő. Rendszertelen vérzésem miatt nov.19-én kaparást végeztek aminek az eredménye pár napon belül meg érkezett: Hyperplasia...
Folyadék alapú cytologiai lelet