Szűnni nem akaró hüvelyi duzzanat

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Másfél hónapja abbahagytam a milligest fogamzásgátló szedését. Ezután pár héttel egy hüvelycisztát találtam, melyet az orvosom kiszúrt, s azóta szerencsére nem újult ki. Pár nappal később ugyanazon az oldalon, ahol a ciszta volt, a hüvelyem, hüvelybemenetem, valamint a kis és a nagyajkam is bedagadt. Visszamentem az orvosomhoz, aki azt mondta, hogy egy komolyabb gombás fertőzésről van szó, próbálkoztunk canestennel, amitől csak rosszabb lett, majd kiecsetelte betandinnal, kaptam fluconazole-t, és pimafucort kenőcsöt, majd pH visszaállító kúpot. A kúra végén 80%-ban lecsökkent a duzzanat, de nem múlt el teljesen, valamint a folyásom is erős marad. Ezután felső légúti betegségre antibiotikumot szedtem (probiotikum kíséretében) , mely gondolom nem használt a kúra hatásosságának. Mostanra megint kiújult, bedagadt ugyanúgy, s viszed is. Az orvosom most újra kiecsetelte valamilyen csípős folyadékkal, s kaptam Mikogal kúpot és újra pimafucort-ot. Most a kúra végén tartok, ám nem látok komolyabb javulást, a duzzanat még mindig megvan, s aggódom, hogy megint nem fog elmúlni. Most elkezdtem egy cukor és szénhidrát mentes diétát, s szedek grapefruit mag cseppeket is. Viszont felmerült bennem, hogy nem lehet-e, hogy a ciszta kiszúrásakor a tűvel megsértett sebbe beágyazódott a gomba, ami így okozza az egyoldali külső-belső duzzanatot? Ön szerint lehet erre esély? Ha ez nem lehet, akkor mi okozhatja még a múlni nem akaró gombát és duzzanatot? Mivel próbálkozzak így az ünnepek, s az orvosom szabadsága alatt? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel, Flóra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza duzzanat témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon sajnálom, de vizsgálat nélkül nem tudok nyilatkozni, hogy a hüvelyduzzanat miért nem múlt el és miért újult ki.Nem értem a ciszta kiszúrást sem. A gomba nyálkahártya gyulladást szokott okozni, de hüvelyduzzanatot nem.

Amennyiben nagyon fájdalmas a duzzanat, ne várjon az orvosára, jelentkezzen a nőgyógyászati ügyeleten!

Üdvözlettel:

Dr. Törő

Kérdés: 2013. december 22., 11:31; Megválaszolva: 2013. december 23., 20:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Csikló és kis szeméremajak...
Pár napja alhasi fájdalmat tapasztaltam és egy kicsit a nemi szervem is fájt de csak a menstruációra gyanakodtam. Azonban egyik nap már csak a nemi...
Pattanások a nemi szerven
Tisztelt Doktor úr! Tegnap észrevettem, hogy egy nagy dudor van bal bőrredőn a szemérmemnél. Először azt hittem pattanás ezért kinyomtam. Utána...
Duzzanat, gyulladás
Kedves Doktor Úr! A hét elején hólyaggyulladást állapítottak meg nálam amire Monural 3g granulátumot kaptam. A tüneteim múltával gombás...
Érdekes lelet
HPV pozitivitás