Terhesseg es toxoplazmozis

Tisztelt DoktorUr! 17-dik hetes terhes vagyok es par napja (pontosabban 3) az udvaron levo asztalrol macska szekletet takaritottam el gumikesztyu nelkul.Igazabol eszembe sem jutott, hogy veszelyes lehet, az lenne a kerdesem, hogy kelle aggodnom, hogy toxoplasmaval fertozodtem meg? Ajanlatos lenne vervetelt keszittetnem, es ha igen mennyi ido mulva? Valaszat nagyon koszonom.

Dr. Pétervári László válasza toxoplasma témában

A toxoplazma fertőzés kialakulásában a macska széklet oki tényező lehet.

A fertőzés vérvizsgálattal megállapítható.Tisztázható, hogy fríss vagy korábbi fertőzés volt-e. A korábbi fertőzés után teendő nincs, védelmet jelent az átvészeltség.

Kérdés: 2013. július 06., 20:12 ;Megválaszolva: 2013. július 07., 22:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati lelet
Candida fertőzés?
Ismét rákos leszek?
Immunológiai eredmény
Lelet értelmezés