korai klimax?

Tisztelt Dr. Herman Tünde! Arra lennék kíváncsi, hogy fogamzásgátló (Mercilon) szedése mellett is jelentkezhetnek-e a korai klimax tünetei? Mostanában hüvelyszárazságot tapasztalok, az átlagnál szerintem többször vagyok felfázva, és most kétszer hüvelygombám is volt. Ezenkívül erősen izzadok, főleg éjszaka, de stresszes helyzetben nappal is. Hőhullám nélkül. Az utóbbi időszak nagyon stresszes volt, ez az izzadás fokozatosan alakult ki. Háziorvosnál voltam, vérképet csináltatott, hogy a pajzsmirigy-rendellenességet kizárja, a TSH-szintem teljesen normális, másban sem mutatott a vérkép rendellenességet. Lehetséges-e fogamzásgátló szedése mellett kizárni (vagy megerősíteni) a korai klimax lehetőségét? Egyáltalán hogyan lehet vizsgálni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelyszárazság témában

Tisztelt Kérdező! A probléma, amit felvet, valós, elképzelhető, hogy a hosszas fogamzásgátló szedés petefészek elégtelenséget okoz, melynek jele lehet a korai klimax. Érdemes lenne vizsgálatokkal utána járni. Javaslom, hogy 1-2 hónapra hagyja abba a Mercilon szedését és másféle módszerrel védekezzen. Kb. 2 hónap után végeztessen női hormonszint vizsgálatot, hogy valóban a petefészek alul működéséről van e szó. A kora egyébként is indokolja a hormonális fogamzásgátlás abbahagyását. Üdvözlettel: Dr. Törő Kedves Kérdező! Elnézést kérünk, technikai probléma miatt Törő doktor válaszolta meg a kérdését Herman doktornő helyett, reméljük ez nem okoz gondot. Tisztelettel: a webbeteg szerkesztősége

Kérdés: 2013. június 11., 08:49; Megválaszolva: 2013. június 12., 11:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele