gyermekvállaás 35 év fölött?

Tisztelt Dr.Nő / Dr.Úr! Az volna a kérdésem, hogy mennyivel, hány %-ponttal nagyobb a kockázata születési és fejlődési rendellenességnek a fejlődő, születendő magzat esetén akkor, ha a kismama már elmúlt 35 éves. Én már 35 elmúltam, de a párommal tervezzük a családalapítást 2-3 éven belül. Egészségesen élek, sokat sportolok, túrázom, szabadidőmben hosszútávfutó vagyok, azonban nagyon stresszes munkát végzek, emellett Bp. belvárosában élek, szmogban, füstben, porban. Kb. 22 éve táplálkozom vega módon. Nincs állandóan fennálló betegségem, csupán kül. allergiákkal és ekcémával küzdök. Gyógyszert nem szedek, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. Fejlődési rendellenesség a családomban és a pároméban sem fordult elő. Az én esetemben mekkora lehet a kockázata a problémás terhességnek, Ön mit gondol?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gyermekvállalás témában

Az életkor előre haladásával a magzati kromoszóma rendellenesség kockázata növekszik.35 éves korban a Down-kór kockázata 1%, e feletti életkorban tovább nő.Két-három év múlva 3-4%.

Terhesség esetén genetikai tanácsadáson tanácsos megjelenni és magzati kromoszóma vizsgálat jön szóba.

A táplálkozás az külön kérdés, melyet bizonyosan tud, az állati eredetű aminosavakra is szüksége van a magzatnak.

Kérdés: 2013. április 22., 19:56; Megválaszolva: 2013. április 23., 22:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
vállalhatunk-e gyermeket 50 felett
Én 32 éves vagyok, a nejem 52. Az elmúlt időben szóba került, hogyha még lehetséges akkor szeretne babát vállalni. Mivel nekem ő a legfontosabb, ha...
méhszájgyulladás
szép napot! az a problémám, hogy nov.30.án volt missed AB műtétem.azóta voltam januárban kontrolon, ott minden rendben volt.majd február, március...
Fájdalmas havivérzés -- terhesség
Kedves Doktornő! A következő lenne a kérdésem. Férjemmel gyermeket szeretnénk, de egyikünk sem fiatal (ő 50, én 39) . Nekem szabályos a...
Babat szeretnenk
Tisztelt Dr.Ur! Januar vegen abbahagytam a fogamzasgatlo szedeset, amit huzamosabb idon at szedtem (4ev, majd egy ev megszakitas, aztan ujbol ket evet...
I: diabétesz, pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő/Úr! Páromat a múlhéten endometrózissal műtötték. Egy cisztát távolítottak el amely kb 40x80 mm-es volt és a jobb oldali...