• Női betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy 18 éves lány vagyok.Erős hüvelyi folyásom van , de semmi más tünet nincs.(nincs viszketés és égés sem)Nem volt még nemi kapcsolatom, így nem kaphattam el semmit.Kérem szives segítségét a problémával kapcsolatban,mert már évek óta ezzel küszködöm, de a nőgyógyászati vizsgálattól félek. Előre is köszönöm! Szandra

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfolyás témában

        Kedves Szandra!

        Az erős hüvelyi folyás  hátterében  mindenképpen meg kell keresni az okot. Annak ellenére, hogy nemi kapcsolata nem volt, hüvelyfertőzés kialakulhat, és nem kell, hogy feltétlenül panaszokat okozzon. Melegben, nem megfelelő alsónemű viselésekor, közös WC használatakor mindig fent áll a fertőzés valószínűsége. Szóba jön pl. antibiotikumos kezelés utáni állapot, amikor az erős (de más ok miatt szükséges) gyógyszer szedése a hüvely saját flóráját is elpusztítja, így nem megfelelő a védekezés, elszaporodhatnak a kórokozók.

        Annak eldöntése érdekében, hogy melyik fertőzésről van szó, orvoshoz kellene fordulnia. Javaslom a tinédzser szakambulancia felkeresését, ahol rendelkezésre állnak speciális eszközök, így nem kell félnie a vizsgálattól sem. Mindössze egy gyors kenetvételre lesz szükség, ami tényleg pillanatok alatt kész van.


        Tisztelettel: Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-21 09:38:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: