Szövődmények?

Rokkantsági nyugdíjban részesülök 2011. december 1. óta. A következő betegségek ezt követően keletkeztek. Menstruációs zavarok jelentkeztek nálam (erős, nagy mértékű vérzés, állandó, krónikus, vashiányos anémia) , ezért 2011. augusztus 9-én a kórházban frakcionált curettage műtétet végeztek el rajtam. Ezt követően a közel egy hónapig tartó, bő vérzés miatt mentő vitt a kórházba súlyos kivérzés miatt 2011. szeptember 6-án. Transfúziókat kaptam, majd abrasiót alkalmaztak. Újabb trasfúziókat, FFP-ket, antibiotikumokat kaptam, majd 09. 07-én abdominalis hyterectomiát és jobboldali adnexectomiát végeztek az orvosok. Panaszmentesen tértem haza 14-én. Három nap múlva, szeptember 17-én 40 fokos lázam lett, a műtéti sebből gennyes vér szivárgott, fájdalmaim voltak, ismét véreztem. Erősödő hüvelycsonki vérzés miatt iv narcosisban feltárás és a érzés forrásának csomót öltésekkel történő ellátását végeztek az orvosok. Szintin antibiotikumokat, transfúziókat, FFP-ket, és hüvely irrigálást kaptam. Október 5-én otthonomban ismét elöntött a vér.Vashiányos anaemia vérveszteségtől; műtéti seb szétrepedése, m. n. o.; varrat vagy lekötés elégtelensége sebészi műtét során. Hüvelyi vérzés csillapítása tamponnal, Reoperatio, sebszétválás secunder suturája történt. Azóta vérzéssel kapcsolatos problémáim nincsenek, viszont vérzékeny, és a darázs-, méhcsípésre allergiás lettem, míg korábban nem voltam. A hasamon korábban már az orvosoknak kifogásolt „csomók” nem hogy visszahúzódtak volna, egyre nagyobbak lettek mindkét oldalon, és már fájdalmasak is, szúrnak, köhögésre, erőlködésre még jobban kinyomulnak. Kérdéseim: - Vétettek-e hibát az orvosok, hogy egy kb. 5 napos kórházi ápolás helyett többszöri műtétnek, altatásnak, fájdalomnak, és stressznek voltam kitéve, és a vérzésem nem állt el? - Lehet-e az elvégzett műtéteim szövődménye a kétoldali hasi sérv? Milyen intézkedéseket tehetek sérelmeim orvoslására? A vérzékenységem miatt a sérvműtétek veszélyesek lehetnek. Válaszát köszönöm! Végh J

Dr. Árki Ildikó válasza nőgyógyászati műtét témában

Tisztelt Kérdező!

Sérelmeivel betegjogi képviselőhöz, vagy az Országos Betegjogi és Dokumentációs Központhoz fordulhat. Amennyiben peres eljárás kezdeményezését fontolgatja, helyette elsősorban a mediáció igénybevételét javaslom.

Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó jogi szakokleveles orvos

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. február 02., 18:40; Megválaszolva: 2013. február 06., 22:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhpolip műtét után
Kedves Dr Nő! Nekem 2 napja volt egy méh kürettálásom (méhpolip eltávolitás) nem volt nagy. Tudom ülőfürdő,strand,házas élet most egy 2hétig...
Terhesség vagy sem?
Tisztelt Doktor Úr! Novemberben volt a második inszeminációm, ami sikeres volt. Decemberben azonban méhen kívüli terhesség gyanújával (500-as...
Konizáció utáni vérzés
Tisztelt Doktor Úr/No! 3hete voltam konizáción, (HSIL, HPV) ami után nem varrtak.Histológia: CIN3, elérték az egészséges szovetet. Majdnem...
mutet utani utazas repulovel?!
kedves dr ur! az anyameh mar a huvelynyilasnal van, de ket polipot is talalt rajta az itteni orvos.vettek szovetmintat is a polipbol minden eredmeny jo...
portio a szeméremrés előtt
azt szeretném megérdeklődni hogy mit operálnak meg vagy ki ebben az esetben és meddig tart majd a műtét és hány napig kell kórházban maradnom nem...