Gombás fertőzés

T Doktorúr! Voltan orvosnál megállapították, hogy baktérium van a váladékban felírt 2 hetes augmentin duo kúrát. Közben megjött a menstruáciom és azóta viszkető, égő érzésem van de nem a hüvelyben hanem csak kívül. Ilyenkor mi a tehendö? Köszönöm előre is a gyors válaszát. Edit

Dr. Szalóczy Péter válasza bakteriális fertőzés témában

Kedes Kérdező! Története teljesen átlagos. Az Augmentin hosszútávú szedése kiirtotta hüvelyéből a hasznos tajsav védőbaktériumokat, és a mindíg jelenlévő gomba igy elszaporodhatott. A tünet lehet, hogy kint kellemetlen, de a gomba szaporodása belül zajlik, a váladékkal kenődik kintre. Most gyorsan eredményt úgy érhet el, ha szájon át beszed egy Diflucan, vagy Mycosist Gyno 150 kapszulát, és felhelyez a hüvelyébe 3 gombaellenes kúpot, naponta egyet. A gyógyszereket fel kell iratni.Ezután a mielőbbi normális, ellenálló hüvelyi légkör visszaállítására vegyen recept nélkül egy hüvelyi probiotikumot, pl. Protexin Gynophylus-t, néhányat helyezzen fel egymást követő napon, a többit hetente kétszer hosszabb távon. A jövőben, ha bármikor antibiotikum szedésre kényszerül, megelőzésre mindíg használjon másnaponta egy hüvelykúpot a gomba ellen.

Kérdés: 2013. január 25., 10:14; Megválaszolva: 2013. január 27., 19:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Felfázás!
Jó estét kívánok! Azért írok önnek, mert a nőgyógyászom gennyes(három+) , véres(négy+) felfázást állapított meg nekem, amire...
Lehet-e szexuális életet élni...
Üdvözlöm! Klion D100 hüvelytablettával kezelem magam "vegyes baktérium, reaktiv sejtelváltozásokkal járó gyulladás miatt" (10 nap) .Utána...
Mennyire veszélyes egy kismamának az
Tisztelt Doktor Úr! 15 hetes kismama vagyok, második gyermekemet várom. Sajnos teherbeesés környékén néhány uszodalátogatástól felfáztam és...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...