Toxoplazma fertőzés

A következő toxoplasma eredményt kaptam, de nem tudom értelmezni: ToxoIGM: 3.3 AU/ml ToxoIGG: 3.0 NE/ml Akkor most átestem a fertőzésen v nem? Jelenleg 7 hetes terhes vagyok!

Dr. Pétervári László válasza toxoplazma témában

A toxoplazma IgG antitest emelkedés átvészeltséget jelent.

A toxoplzama IgM antitest emelekedés friss fertőzést jelent, ekkor két hét különbséggel végzett vizsgálatból lehet véleményt mondani. A toxoplazmózis kezelése a fertőzött személyek szerológiai ellenőrzését igényli. A pontos diagnózis fontos, különösen terhesség idején, mivel a spiramycinnel történő kezelés csökkentheti a magzat kockázatát.

A Toxoplasma gondii ellen termelődött IgG antitestek jelenlétének mennyiségi meghatározása hasznos lehet a korábbi fertőzés és a fertőzés reaktiválódásának meghatározásában.

A Toxoplasma gondii ellen termelődött IgM antitestek kimutatása hasznos az akut fertőzés meghatározásában.

Kérdés: 2013. január 23., 19:09; Megválaszolva: 2013. január 25., 21:05

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Folyadék alapú cytologiai lelet
Irritált hüvely bemenet
Lehetek terhes előváladéktól?
Nőgyógyászati probléma
Változókori hormonpótlás...