jóindulató daganat a méhben

Tisztelt Doktor úr/nő! Édesanyámnál 47 éves, egy miómát találtak (kb 24X23 mm) a méh hátsó falában. A nőgyógyásza nagyon jól elmagyarázta neki a betegség velejáróit és megnyugtatta, hogy nem kell műtéti beavatkozás, ultrahangra kell járni időközönként, hogy figyelemmel kísérjék az esetleges növekedést. Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy mit jelent ez a mióma más betegségekre való hajlam szempontjából? Más daganatokra való hajlamot is jelenthet, vagy a méh más jellegű betegségeire esetleg? Szerencsére eddig nem kellett ilyen jellegű problémával foglalkoznom, ezért elég tudatlan vagyok a témában. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Shadoe

Dr. Csősz György válasza mioma témában

A myoma a méh jóindulatu sejtburjánzása. Az ön korabeli hölygek közel 50%-ban van. Nincs jelentősége addíg amig az életét nem nehezítí.Nem jár együtt semmilyen egyéb daganatos hajlammal.

Kérdés: 2013. január 22., 13:30; Megválaszolva: 2013. január 25., 12:46

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Nőgyógyászati lelet
Nőgyógyászati vizsgálatom után javasolták a méheltávolítást. A kérdésem tényleg indokolt-e? 2020-ban történt hasi Uh: Az epehólyag kőmentes...
Mióma, lehet gond belőle?
Tisztelt Doktor úr! Gyermeket szeretnék 6-7 hónapja próbálkozunk ez alatt megfordultam pár orvosnál valamelyik azt mondta, hogy PCO-m van, más pedig...
Mióma,méheltávolítás
Tisztelt Címzett, Véleményét szeretném kérni.Körülbelül 3éve a menstruációm nagy erős,csomós és görcsökkel jön meg.Levették a...
Mijóma kezelése
Történetem tavaly nyáron kezdődött. 16 éve állandó magánorvoshoz jártam. Tudomásom szerint második spirál volt fölhelyezve, ekkor kiderült, hogy...
Mióma, Esmya, terhesség
2015.október 11-én kisfiam született.5 hónappal később terhes lettem.Éreztem, hogy valami nincs rendben.8 hetes ultrahangon az orvosom nagy nehezen egy...