Mirena mellékhatás

Tisztelt Doktornő, úr! 38 éves vagyok három gyermekem van, 3 éve mirenám van.10 éve1.25 mg concor cor-t szedek szapora szívverésre.mostanában megviselnek a menzesz előtti napok, egy hét is.Vérzéses zavaraim nincsenek bár már elég kevés a vérzés mennyisége, csak egyre sűrübben van alvás problémám, éjjel is és nappal is szapora szívverés, bizonytalanság érzés, vacogás aztán kiver a víz, hangulatingadozás.Szeretném öntől megkérdezni lehet e mindez a mirena mellékhatása? bár én úgy tudtam csak helyileg fejti ki hatását de a kibocsájtott hormon nem zavarhatja meg íly módon a szervezetemet? Arról csak mostanában olvastam hogy azoknak nem ajánlják a mirenát, akiknek "szives"problémái vannak., pedig amikor feltették, az orvosomat tájékoztattam erről.Ezenkívül rohanó életet élek munka, 3 gyermek, háztartás, heti három edzés, kínlódás a napi megélhetéssel, több gond, kevéske pihenés.Vettessem le a mirenát a hormon okozhatja mindezt vagy talán másféle problémám lehetséges? köszönöm válaszát

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Az alkalmazott méhenbelüli eszköz nem okoz ilyen jellegű problémát.

A menstruáció mennyiségét jelentősen csökkenti, esetleg el is maradhat.

Belgyógyászati szakvizsgálatra tanácsos elmennie.

Kérdés: 2013. január 08., 08:08 ;Megválaszolva: 2013. január 11., 22:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruációs zavar
Nuvaring használata több mint 4...
Cifrinol nászutas felfázásra
Fogamzásgátló melletti problémák
Kedves Doktorúr/nő! 20 éves lány vagyok és kb. 2 éve szedek fogamzásgátlót. Simycia fogamzásgátlót szedtem egészen egy hónappal ezelőttig...
fogamzásgátló váltás újra
Tisztelt Orvos Úr/Nő! Az a problémám lenne, hogy eddig Lyndinette 20 fogamzásgátlót szedtem, amitől volt hogy émelygésem rosszulléteim voltak...